Byznys Alumni klub ČVUT

Tím jak jsme se do technologie postupně dostávali, jsme zjistili, že téměř vše běží na bázi open source, ale špatně poslepované. Rozhodli jsme se vše slepit tak, jak to má opravdu být,“ vysvětluje Adam.

Svoji “firmu ve firmě” po dohodě s původním zaměstnavatelem po dvou letech osamostatnili a začali prodávat cloudové služby s přidanou hodnotou.
Jako platformu si vybrali tzv. OpenStack určený pro cloudové služby a virtualizaci a časem vybudovali dle sebe upravenou cloudovou platformu, kterou dnes nabízejí třetím stranám (tzv. IaaS – infrastruktura jako služba). Tým při vývoji zjistil, že cloudové prostředí je potřeba neustále měnit, což ale do té doby bylo velmi náročné. Písecký tým proto vytvořil modely, které potřebné změny jednoduše udělají a navíc je dokáží opakovat. Firmy si pak mohou jednoduše implementovat své technologie do cloudu, aniž by je musely složitě přizpůsobovat danému prostředí. “Tímto způsobem jsme začali dělat náš cloud, který dodnes nikdo jiný nemá,” vypichuje Adam dnešní přidanou hodnotu firmy.

Firmě pak v cestě do světa byznysu pomohlo, že jejím prvním zákazníkem se stal antivirový gigant AVG.